Գլխավոր > Փառատոններ > Խորովածի փառատոն
Խորովածի փառատոն
Խորովածի ավանդական փառատոնին մասնակցում են ինչպես պրոսեսիանալ, այնպես էլ սիրողական խոհարարներ:
Պատկերացրեք, այս փառատոնին կարող եք համտեսել խորովածի ավելի քան 40 տեսակ: Նույնիսկ բուսակերները չեն կարող դիմակայել այդ բույրին:
Ազգային ևս մեկ առանձնահատուկ ուտեստ է հանդիսանում լոլիկից, սմբուկից և կանաչ պղպեղից պատրաստված խավարտը: Բանջարեղենը խորովվում է կրակի վրա, ինչպես և միսը, հետո մատուցվում կամ ամբողջական, կամ կտրատված՝ աղցանի տեսքով:
Խորովածը համարվում է ազգային ուտեստ, և պատահական չէ, որ նրա պատվին ամեն տարի փառատոն է կազմակերպվում Լոռու մարզի Ախթալա գյուղում (Երևանից 145 կմ հեռավորության վրա):
Միջոցառումը ուղեկցվում է երգ ու պարով, հետաքրքիր խաղերով, այնպես որ ոչ ոք չի ձանձրանա: