Հայկական Կոնյակ
Հայկական կոնյակը հայտնի է ամբողջ աշխարհում․ նրա պատմությունը սկսվում է 1887 թվականից, երբ Ներսես Թաիրյանը հիմնադրեց մասնագիտացված սարքավորումներով հագեցած առաջին գործարանը: Երկրի բարենպաստ կլիման և տեղական նուրբ խաղողը նպաստում են հայկական կոնյակի բարձր որակին և բույրին: Ի սկզբանե արտադրությունը փոխանցվել է Ն.լ. Շուստովին, իսկ ավելի ուշ ՝ 1998 թվականին, Երևանի կոնյակի գործարանը միացել է Pernod Ricard-ին։ Այսօր Հայաստանում արտադրվում են սովորական, հին և կոլեկցիոն կոնյակներ, որոնք առանձնանում են հնեցման գործընթացներով և յուրահատուկ համային հատկանիշներով: Հին կոնյակները պատրաստվում են 6 և ավել տարիների հնեցված կոնյակի սպիրտից։ Այնպիսի հայտնի անձնավորություններ, ինչպիսիք են Ուինսթոն Չերչիլը, Ֆրենկ Սինատրան և Ագաթա Քրիստին, նախապատվությունը տվել են հայկական կոնյակին, ինչը պարտադիր է դարձնում այն Հայաստան այցելողների համար: Ուստի, գտնվելով Հայաստանում, բաց մի թողեք հայկական կոնյակ համտեսելու կամ նույնիսկ մի քանի շիշ որպես հուշանվեր տուն տանելու հնարավորությունը: