incoming1@edentour.am
AMD
USD
EUR
RUR
ENG
|
|
Հայ
Գլխավոր > Փառատոններ > Խորովածի փառատոն
Խորովածի փառատոն


խորովածի համահայկական ամենամյա փառատոնից է, փառատոնն առաջին անգամ անց է կացվել 2009 թվականին։

խորովածը ամենուր հայտնի մսային ուտեստ է. Սակայն հայերն ունեն իրենց հատուկ բաղադրատոմսը և այն անվանում են «Խորոված»:


 

Հայաստանում խորովածի պատրաստման գործընթացում ներգրավված են միայն տղամարդիկ։ Նրանք նախապես գնում են բոլոր անհրաժեշտ մթերքները, իսկ հետո մսի համար հատուկ մարինադ են պատրաստում։

Մեկ այլ ազգային յուրահատկություն է լոլիկից, սմբուկից, կանաչ պղպեղից պատրաստված բանջարեղենային կերակուրը, որը պատրաստվում է կրակի վրա և մատուցվում մսի հետ։

 «Խորովածը» համարվում է ազգային ուտեստ և պատահական չէ, որ նրա պատվին ամեն տարի կազմակերպվում է փառատոն։ Այն տեղի է ունենում Լոռու մարզում՝ Ահթալա գյուղում։

Ինչպես հայտնի խոհարարները, այնպես էլ սիրողականները ներկայացնում են մոտ 40 տարբեր տեսակի խորոված։

 Միջոցառումն ուղեկցվում է երգով, պարով և հետաքրքիր խաղերով։ 

© 2023 EdenTour. All rights reserved.