Գաստրո տուրեր
Գաստրո տուրեր Հայաստանում
Հինավուրց Հայաստան երկիրն ունի իրեն եզակի բազմաթիվ առանձնահատկություններ։ Դա վերաբերում է նաև հայկական խոհանոցի ուտեստներին, որոնք առանձնանում են իրենց ինքնատիպությամբ և համով։ Պատրաստված հայկական բերրի հողի մթերքներից՝ դրանք համեմված են տարբեր անուշաբույր համեմունքներով և լեռնային խոտաբույսերով։ Հայկական սնունդը մշտապես բարձրացնում է տրամադրությունը, կյանքը դարձնում ավելի ուրախ և տոնական։ EDEN TOUR ընկերությունը, որն առաջարկում է տուրեր Հայաստանում, միշտ կազմակերպում է դրանք այնպես, որպեսզի զբոսաշրջիկները հնարավորություն ունենան ծանոթանալու ազգային խոհանոցին։ Գուրմանները կվայելեն երկրի բոլոր շրջագայությունները, քանի որ ցանկացած երթուղում նրանք հնարավորություն կունենան փորձել ազգային ճաշատեսակներ և խմիչքներ՝ տեղական ռեստորաններում և տներում:
Հայկական բոլոր ավանդական ուտեստները թվարկելու համար բավական չէ հաստ խոհարարական գիրքը։ Այդ ցանկին է պատկանում հայկական խորովածը, տոլման (տավարի միս կամ լոբազգիներ՝ խաղողի տերևներում), խաշլաման (տարբեր տեսակի մսից), քյուֆթան(գնդիկաձև միս), հարիսա (հավ ձավարեղենով), թանապուր (ապուր՝ պատրաստված հացահատիկից և հայկական մածունից), հայտնի խաշը (տավարի ոսկորներից պատրաստված հարուստ արգանակ) և շատ ավելին։ Նույնիսկ ամենաքմահաճ զբոսաշրջիկները, ովքեր համտեսել են բազում այլ երկների խոհանոցի ուտեստներ, կհավանեն հայկական հոյակապ խմիչքները՝ զարմանալի գինիներ, մրգային օղիներ և հայտնի հայկական կոնյակ: Ով գոնե մեկ անգամ փորձել է հայկական խոհանոցը, կսիրահարվի ցմահ։
EDEN TOUR ընկերությունը երաշխավորում է զբոսաշրջիկներին առաջարկվող հայկական ազգային ուտեստների բացարձակ էկոլոգիապես մաքուր լինելը:
«EDEN TOUR» տուրօպերատորի առաջարկները զբոսաշրջիկներին հնարավորություն են տալիս վայելել գաստրո տուրերի բոլոր հաճույքները: Մի քանի օր ճանապարհորդությունը այս գեղատեսիլ երկրում, որը հայտնի է իր գեղեցկությամբ և զարմանալի հյուրընկալությամբ, թույլ կտա յուրաքանչյուր զբոսաշրջիկի ստանալ նույն լիարժեք հանգիստը, ինչ մեկ ամսվա ընթացքում ցանկացած այլ վայրում:
«Gastronomic Tour»-ի շրջանակներում ճանապարհորդությունը ներառում է նաև բազմաթիվ տեսարժան վայրերի այցելություն: Դրանք ներառում են բնական տարածքներ, մշակութային և պատմական հուշարձաններ: Հայաստանը Անդրկովկասի հնագույն երկրներից է, ուստի նրա տարածքի յուրաքանչյուր քառակուսի մետրը ներծծված է անցյալի հիշողությամբ։
Զբոսաշրջիկներին գրավում է նաև ծանոթությունը հայկական գինեգործության մշակույթին։ Հայկական գեղեցիկ գինիների մասին գրել է նաև Հերոդոտոսը։ Զբոսաշրջիկները կկարողանան տեսնել, թե ինչպես են պատրաստվում այս խմիչքները, համտեսել և գնել այն գինիները, որոնք ամենաշատն են դուր եկել։ Հատկապես հետաքրքրություն է ներկայացնում հայտնի հայկական կոնյակի արտադրության հետ ծանոթությունը։ Ամբողջ աշխարհում այն գնահատում են թունդ ըմպելիքների բոլոր սիրահարները՝ սովորական մարդկանցից մինչև պետությունների ղեկավարներ։ Հայտնի է, որ Ուինսթոն Չերչիլն իր երկար կյանքի ընթացքում օրական առնվազն մեկ շիշ խմել է այս հրաշալի ըմպելիքից։
Ազգային խոհանոցով ռեստորանների այցելելությունը զբոսաշրջիկներին ուժ է տալիս ակտիվորեն ուսումնասիրել տեսարժան վայրերը:
Հայկական խոհանոցի ճաշատեսակները բալանսավորված են և նախատեսված են առողջ սննդակարգի համար։